Skip to main content
 

Geen zorgen met BIODOM

Gemakkelijk en zuinig, wij leveren kwaliteit.

 

BIODOM in elke omgeving

Geschikt voor nieuwbouw én bestaande bouw

De werking van BIO-LOGIC

BIODOM pelletketels met BIO-LOGIC techniek.
De BIO-LOGIC technologie is een zelf ontwikkelde innovatieve technologie waarbij de software zelf constant zijn verbrandingsparameters aanpast. Hierdoor hoeft u in tegenstelling tot traditionele pelletketels geen parameters meer aan te passen bij het opstarten van de pelletketel of als u bijvoorbeeld andere pellets gaat gebruiken.

De BIO-LOGIC software herkent automatisch de pellet kwaliteit en past hier zijn verbranding op aan door de pellet toevoer en ventilatorsnelheid te verhogen c.q. te verlagen. Het pellet verbruik van de pelletketel wordt gemeten en past zijn luchttoevoer hierop aan waardoor de pelletketel altijd een perfecte verbranding heeft. De luchttoevoer wordt gemeten d.m.v. een venturie.

De De BIO-LOGIC software zorgt door zijn constante onderdrukmeting altijd voor een perfecte onderdruk in de pelletketel en rookgaskanaal. De BIODOM pelletketels zijn voorzien van twee ventilatoren.
Een ventilator is geplaatst onder de branderschaal en zorgt voor een constante luchttoevoer  De tweede ventilator zit in het rookgaskanaal en zorgt voor de perfecte onderdruk in de pelletketel.

BIODOM warmtepompen met BIO-LOGIC techniek
De BIO-LOGIC technologie in de BIODOM Controller IQ2 zorgt ervoor dat de stooklijn automatisch wordt aangepast, afhankelijk van de buiten – en de ruimte temperatuur. In combinatie met de BioBox kan de warmtepomp eenvoudig aangesloten worden op een tweede warmtebron zoals een pelletketel, of gasketel.

De BIO-LOGIC software van BIODOM zorgt ervoor dat de warmtepomp op afstand ingeregeld kan worden. Het systeem kan op afstand gemonitord worden. Dit zorgt ervoor dat het systeem altijd optimaal functioneert, voorzien van de meest actuele updates.

De Bio-Logic technologie verklaart tevens de hoge COP én SCOP ( seizoenrendement-index over het hele jaar ) van de BIODOM BioBlock warmtepompen en het hoge rendement.

 

Onze BIODOM pelletketelsOnze BIODOM warmtepompen

Installatievoorbeelden

Om u een indruk te geven hoe een installatie uitziet kunt u hiernaast enkele voorbeelden bekijken.
Hieronder een voorbeeld van een aansluitschema met pelletketel.

Aansluitschema

Meer weten over BIODOM

Meer weten over
de soorten pellets?

Groene energie met gebruik
van onze pellets

Alle pelletketels
van BIODOM

Bekijk hier ons
gehele aanbod

Vragen of meer
te weten komen?

Bel en mail ons
of vul het contactformulier in